Avigo hjalp Kent med å få oppfylt sitt jobbønske

Kent (22) gikk barne- og ungdomsarbeiderfaget på videregående. Han hadde flere praksisplasser innenfor faget, men fant fort ut at det ikke passet ham. Måten Kent merket det på, var at han ikke lengre hadde lyst til å stå opp og gå på jobb. Dette resulterte i at han fikk det tungt, og sluttet å jobbe. Det var da han fikk hjelp gjennom Avigo.

Til venstre på bildet. Butikksjef Øyvind Imenes, Kent Reidar Berge, Veileder i Avigo, Marina Bjerkeng.

Kent kom til Avigo høsten 2015, i tiltaket Jobbklubb, hvor han blant annet fikk flere tips til hvordan han kunne skrive en god CV. Etter at CV’en var på plass, var det «bare» å søke jobber. Det skulle fort vise seg at det ikke var «bare bare». For Kent sin del ble det mye innsats for liten respons.

Mangelen på jobb førte til at Kent fikk tilbud om å få tettere oppfølging gjennom Oppfølgingstiltaket hos Avigo. Noe av det første veileder Marina Bjerkeng gjorde, var i samtaler å ta utgangspunkt i karrieretesten Kent hadde tatt på et tidligere tidspunkt. Her fikk han bekreftet at hans personlige egenskaper stemte godt overens med hans ønske om å jobbe med salg og kundebehandling. Kent fikk beskjed om å skrive ned fem jobbønsker. Han hadde veldig lyst å prøve seg innen butikk, og skrev møbelkjeden Skeidar som et av sine ønsker. Marina tok kontakt med daglig leder i Skeidar Arendal, Øyvind Imenes, vi fikk raskt til et møte, og Kent startet opp i arbeidspraksis allerede samme uka.

I praksisperioden, som varte i 6 måneder,  jobbet han primært med salg i møbelavdelingen, men steppet også inn som hjelper på lageret eller i andre avdelinger ved behov. Marina hadde jevnlig kontakt både med Kent og arbeidsgiver denne tida. Kent gjorde en god jobb helt fra starten, han var positiv og lærevillig, noe arbeidsgiver la merke til. Etter at arbeidspraksisen var over, fikk Kent tilbud om 50 % stilling i ett år.

Kent synes det beste med hjelpen fra Avigo har vært å få opp øynene for å tenke mer positivt. Han sier også at CV-kurset i Jobbklubb var svært nyttig, og han har allerede hjulpet flere bekjente med å skrive CV.

  • Det aller beste med Avigo er det sosiale – det å komme seg opp av sofaen og ha noe å gå til betyr veldig mye når man er i en sårbar situasjon og føler seg utenfor.

Kents fremtidige drøm er 100% fast jobb hos Skeidar.