Avigos veiledere prøver seg som «plukkere» og truckførere for ASKO AS i Lillesand

Avigos jobbveiledere besøker ASKO AS i Lillesand for å forstå hva som er bedriftens arbeidsoppgaver og hvilke behov oppgavene generer. På denne måten kan Avigos jobbveiledere sikre en best mulig «match» i forhold til arbeidspraksis og jobbsøk. Vinn- vinn tenker vi.

 

ASKO AS i Lillesand har rundt 200 ansatte fra hele 23 nasjonaliteter, de har ansatt flere mennesker med «hull i CVèn». Truls Leidland mener at rett motivasjon er langt viktigere enn om det finnes noen hull i CVèn. Kari Sædberg og Charlotte Søgren Egerdahl tok initiativ til besøket fordi de ønsket å bli mer bevisste på hvilke arbeidsoppgaver ASKO har, og hvilke kvalifikasjoner som kreves for å jobbe hos ASKO. På denne måten kan de som jobbveiledere bli enda flinkere på å sile ut «rett» jobbsøker eller praksiskandidat til ASKO. Truls lot Charlotte og Kari prøve seg som «plukkere» og truckførere. Litt fnising blir det jo (se filmen under).

«Det er stor forskjell på hva en arbeidsoppgave betyr i  teori og praksis. Det er svært nyttig å ha prøvd arbeidsoppgavene på ASKO som jobbveileder. For eksempel hvordan «plukking»(pakking av varer) kjennes på kroppen. Her kan man ikke ha dårlig rygg, og man må evne å være fokusert over tid for å kunne jobbe effektivt. Etter besøket føler jeg meg bedre rustet til å stille mine kandidater de rette spørsmålene dersom de kunne tenkt seg å jobbet på ASKO» Forteller Charlotte Søgren Egerdahl.