– Mesta er den første ordentlige arbeidsplassen hvor jeg føler jeg blir behandlet som en ansatt, sier en strålende fornøyd Anine Rasmussen (23).

På Mesta i Arendal møtte hun en driftsleder som var opptatt av å gi personer som ønsker å gjøre en god jobb en sjanse.

Anine viste stor interesse for jobben allerede før hun begynte her.
– Jeg ble kontaktet av veileder i Avigo, Elin B. Knudsen, flere ganger, men vi hadde ikke kapasitet til å ta henne inn da. Etter litt tid og noen ekstra telefoner åpnet muligheten seg i april. Det har vi ikke angret på, sier driftsleder Olav Osa fornøyd.

Han mener flere bør satse på folk med hull i cv-en fordi det gir et mangfold til arbeidsmiljøet.

For Anine var en jobb hos Mesta drømmen. Hun ønsket å jobbe med noe praktisk uten å måtte forholde seg til skole og skriftlige arbeidsoppgaver og på Mesta ble hun tatt godt imot fra første arbeidsdag. Hun jobber i dag som hjelpearbeider med ulike oppgaver innenfor skilting, vasking og organisering langs veien. Det er også tydelig på Anine at det er godt å ha en fast rutine i hverdagen igjen, faste tidspunkt å møte opp på og en hel arbeidsdag å se frem til.

– Det er viktig å jobbe med noe man trives med, og på en arbeidsplass hvor det er gode kollegaer og mennesker som bryr seg, sier Anine som oppfordrer andre til å gjøre som henne. Anine har en korttidsansettelse på 12 måneder med lønnstilskudd. Hun håper at denne arbeidspraksisen skal ende opp i fast jobb.