Avklaring

Avklaring kan være aktuelt for deg som er usikker på hva du kan, eller hva du vil jobbe med. Du har kanskje helsemessige utfordringer eller har vært lenge utenfor arbeidslivet og trenger hjelp til å se veien videre.

Avklaring er et individuelt tiltak som tilbyr kartlegging av arbeidsevne og jobbmuligheter. Våre veiledere innehar veiledningskompetanse og karriererelevant kunnskap. Gjennom individuelle samtaler og veiledning vil vi bidra til at du får økt forståelseav egne forutsetninger for arbeid som lar seg realisere.

Aktuelle tema kan være

 • Kartlegging av hva som fører deg tilbake til jobb
 • Jobbsøk og bistand i jobbsøkerprosessen
 • Arrangere møter med arbeidsgivere
 • Anbefalinger av tilrettelegging på arbeidsplassen
 • Bistand til å komme i kontakt med andre aktører
 • Veiledning
 • Karriereveiledning
 • Informasjon om NAVs virkemidler
 • Nettverkskartlegging
 • Etablere arbeidspraksis

 Hvem kan delta?

Avklaring er et tiltak for alle personer, med og uten arbeidsforhold, som har behov for omfattende avklaringsbistand. Hvis du allerede er i et arbeidsforhold, kan avklaringen skje der du jobber. Hvis du ikke er i et arbeidsforhold, vil avklaringen skje hos tiltaksarrangør eller på en ordinær arbeidsplass.

 Avklaring – noe for deg?

 • Er du sykemeldt og i tvil om du kan gå tilbake til eksisterende arbeidsplass eller arbeidsforhold?
 • Trenger du veiledning i forhold til hva som har betydning for din arbeidsevne?
 • Trenger du å avklare hva som skal til for å beholde eller komme arbeid?
 • Trenger du tilrettelegging for å kunne beholde arbeidet eller for å klare å fungere i en ny arbeidssituasjon?
 • Trenger du avklaring og veiledning i en arbeidspraksis?
 • Trenger du veiledning og informasjon om arbeidsmarkedet, yrker, jobbkrav og yrkesmål?
 • Trenger du økt innsikt i din faglige og sosiale kompetanse, ferdigheter, spesielle evner og interesser?

 Hvorfor delta?

Avklaring skal gi deg innsikt i dine egne muligheter til å komme i, og/eller beholde arbeid. Vi vil sammen utarbeide en konkret handlingsplan som sier noe om dine mål, ditt behov for videre aktiviteter og gjennomføring av disse aktivitetene. Tilbudet Avklaring gis for inntil 4 uker, med mulighet for ytterligere 4 + 4 uker, etter nærmere vurdering av behov.

Avklaring er et arbeidsmarkedstiltak hvor all innsøking til oss skjer via NAV Grimstad, Lillesand og Birkenes.

Avigo har sertifisert personale innenfor følgende karriereveiledningsverktøy:

 • Work Interest Explorer (WIE)
 • Structured Career Interview (SCI)
 • Jobpics

For mer informasjon se her.

Dersom du ønsker å søke deg inn på avklaringstiltaket, må du kontakte din veileder i NAV. Dersom du ønsker mer informasjon om vårt tilbud kan du kontakte fagansvarlig Vibeke Hasselø.

 

Ting folk lurer på

Vårt hovedmål er å hjelpe mennesker tilbake til arbeid og/eller utdanning. Vi skreddersyr et individuelt program som passer for deg. Programmet kan bestå av ulike kurs eller aktiviteter, arbeidspraksis, eller annen veiledning.

Det er fullt mulig å ta kontakt med våre veiledere for å diskutere arbeidssituasjon eller videre muligheter innen arbeid og utdannelse

Ta kontakt med ditt lokale NAV kontor eller din veileder på Avigo.

Veibeskrivelse med bil (Lillesand):
Kommer du med bil langs nye E-18, benytter du avkjørsel 84, Gaupemyrkrysset, merket med Lillesand sentrum og Tingsaker, og kjører ned til rundkjøringen i Rv 420, retning Homborsund.
Innkjøring mellom de 2 rundkjøringene på Rv 420 på motsatt side av Lillesand senter, inn mot BoGrønt E-18 hagesenter. Kjør rett frem og forbi hagesenteret (som du vil få på din høyre side) og sving til høyre ved broa. Etter ca 200 meter vil du se Avigos lokaler (grått industribygg).
(GPS: B: 58.265657 - L: 8.400078)
Veibeskrivelse med buss:
Nærmeste busstopp er Tingsaker på Rv 420, ca 5 minutters gange fra Avigo.


Veibeskrivelse med bil (Grimstad):
Kommer du med bil på E-18, benytter du avkjørsel 81, Vesterledkrysset, kjør så i retning Bergemoen. Ta av til Bergemoveien (420) i rundkjøringen ved XL-bygg og kjør 500 meter og ta inn til høyre ved Olsen Bygg. Avigo ligger så på høyre side.

(GPS: B: 58.339002 - L: 8.554735)

I andre etasje har vi en kantine som er åpen for alle. Kantinen er åpen fra 11.15-12.00 mandag - torsdag og 10.30 - 11.30 på fredag. Du kan gjerne ta med deg matpakka dit eller du kan kjøpe varme og kalde retter, kaffe/ te. Du kan betale med Vipps.

Vi har åpent alle hverdager utenom helligdager og ferier. Fra klokken 08.00 til 16.00

Vi som jobber på Avigo er opptatt av at alle skal trives her. Vi har forståelse for at folk er forskjellige, og gjør det vi kan for å skape et behagelig og inkluderende miljø for alle som kommer innom oss.

Vi har 30 plasser. Lurer du på om vi har ledig plass til deg, må du kontakte din NAV veileder.

Bilde av ansvarlig arbeidsgiver

Vibeke Hasselø

 • Leder opplæring og avklaring
 • Telefon: 90 58 85 91
Last ned brosjyre om Avklaring

Les også

alt

Anne Grete fra Lillesand er på vei mot drømmejobben

For noen år tilbake møtte Anne Grete veggen. Hun fikk karriereveiledning og arbeidspraksis gjennom Avigo. Nå har hun funnet ut hva hun vil bli, og er i ferd med å fullføre fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. Hun sier at hennes utdannelse er Avigo sin fortjeneste.

Les mer

alt

Jeg elsker jobben min

Hadde det ikke vært for Avigo tror ikke Liv Cathrine at hun hadde kommet seg videre i jobb. Hun anbefaler andre som trenger å komme et steg videre å få veiledning hos Avigo.

Les mer

alt

Kim søkte over 60 jobber- arbeidspraksis ga fast jobb

Kim mistet jobben på grunn av nedbemanning. Han søkte over 60 stillinger uten å få noe særlig respons. Når Kim kom til Avigo han ble tipset om å kontakte bedrifter å spørre om arbeidspraksis. På denne måten fikk Kim vist frem hva han er god for, noe som senere resulterte i fast jobb.

Les mer