Kim søkte over 60 jobber- arbeidspraksis ga fast jobb

Kim mistet jobben på grunn av nedbemanning. Han søkte over 60 stillinger uten å få noe særlig respons. Når Kim kom til Avigo han ble tipset om å kontakte bedrifter å spørre om arbeidspraksis. På denne måten fikk Kim vist frem hva han er god for, noe som senere resulterte i fast jobb.

Kim Jensen Pedersen er 58 år og er utdannet tømrer med spesialisering innenfor byggeteknikk. Kim har  jobbet 13 år som innredningssnekker i hjørnestensbedriften Windy, på Skarpnes utenfor Arendal. I 2013 besluttet selskapet å flagge ut store deler av virksomheten. Etter å ha mistet jobben gikk Kim arbeidsledig. Han søkte på rundt 60 stillinger, uten særlig respons.

Etter 2 ½ som aktiv jobbsøker fikk Kim via NAV, tilbud om avklaringstiltaket hos Avigo. Her fikk han karriereveiledning av Charlotte Søgren Egerdahl. De avdekket at han ønsket å fortsette i samme type bransje som før, hvor han har en helt unik kompetanse. Kim hadde også arbeidspraksis i Avigos treavdeling hvor han fikk jobbe med relevante arbeidsoppgaver. Gjennom praksisplassen fikk han avklart at han har en arbeidsevne tilsvarende 50 % stilling(grunnet sykdom og yrkesskader) og at han må jobbe i korte økter om gangen.

Karriereveiledningen hjalp Kim til å finne ut  hvilken retning han ville gå. Da dette var avklart, hjalp Charlotte med skriving av søknad og CV. Han ble også satt i kontakt med de rette forbindelsene, slik han fikk tatt trucksertifikatet. Charlotte har god kjennskap til bedrifter i distriktet og satt deretter Kim i kontakt med Montèr i Grimstad. Det fantes ikke noen utlyst stilling på det tidspunktet, men etter et møte med daglig leder på Monter, startet Kim i arbeidspraksis. Her jobbet han i arbeidspraksis i fire måneder før det dukket opp en fast 25 % stilling som ekstrahjelp. Montèr var så fornøyd med Kims kompetanse og jobbengasjement at de tilbød han den utlyste stillingen og ytterlige 25 % ekstra, slik at han kan jobbe 50  % , noe som passer ypperlig for Kim.

Kim har erfart at de fleste jobber kommer via nettverk, og han vil anbefale andre som sliter med å få jobb, med å kontakte NAV/Avigo. Her kan du få råd og veiledning om nettverksbygging og jobbsøking.

 

Les også

alt

Åse Marit brukte eget nettverk- fikk fast jobb

Åse Marit Håkedal (46) fra Lillesand har jobbet flere år innen ulike bransjer, med alt fra barnehage til skadesanering. Januar i fjor mistet Åse Marit jobben sin på grunn av nedskjæringer. Hun følte selv at både alder, slitasjeskader og mangel på formell utdannelse ga henne relativt dårlige odds i et tøft arbeidsmarked. Hun bestemte seg likevel for å takke ja til å et tilbud gjennom Avigo.

Les mer

alt

Anne Grete fra Lillesand er på vei mot drømmejobben

For noen år tilbake møtte Anne Grete veggen. Hun fikk karriereveiledning og arbeidspraksis gjennom Avigo. Nå har hun funnet ut hva hun vil bli, og er i ferd med å fullføre fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. Hun sier at hennes utdannelse er Avigo sin fortjeneste.

Les mer

alt

Jeg elsker jobben min

Hadde det ikke vært for Avigo tror ikke Liv Cathrine at hun hadde kommet seg videre i jobb. Hun anbefaler andre som trenger å komme et steg videre å få veiledning hos Avigo.

Les mer