Verdensdagen for psykisk helse

I dag er det 10. oktober og Verdensdagen for psykisk helse, med temaet Vi trenger å høre til, #lagplass.

Verdensdagen for psykisk helse logo

I dag er det 10. oktober og Verdensdagen for psykisk helse, med temaet Vi trenger å høre til, #lagplass. Derfor ønsker vi å utfordre dere til å reflektere over en viktig problemstilling som dessverre berører mange mennesker i samfunnet vårt. Vi snakker om de som står utenfor arbeidslivet, og om hvordan vi kan bidra til å skape en mer inkluderende og rettferdig arbeidsplass for alle.

Mennesker som av ulike årsaker ikke har en jobb, enten det er på grunn av helseproblemer, manglende utdanning eller andre utfordringer, fortjener vår oppmerksomhet og støtte. Det å være i arbeid handler ikke bare om økonomisk trygghet, men også om å føle seg verdsatt og inkludert i samfunnet. Det handler om mestring og det å bli sett.

Vi kan alle bidra på ulike måter. Kanskje du kjenner noen som trenger hjelp til å finne en jobb, eller kanskje du kan tilby noen en mentorrolle for å støtte noen på veien mot arbeidslivet. Det kan også være lurt å være åpen for å ansette mennesker som har vært utenfor arbeidslivet, og gi dem en sjanse til å vise hva de kan bidra med.

La oss sammen utfordre oss selv til å se forbi stereotyper og fordommer, og heller fokusere på potensialet og ressursene som hver enkeltperson har å tilby. Ved å skape et inkluderende arbeidsmiljø kan vi bidra til å bygge et samfunn hvor alle får muligheten til å delta og bidra på lik linje.

Så la oss ta denne utfordringen på alvor og jobbe sammen for å skape et arbeidsliv som inkluderer alle. Del gjerne dine tanker og ideer om hvordan vi kan bidra til å støtte mennesker som står utenfor arbeidslivet. Sammen kan vi gjøre en forskjell, vi trenger et sted å høre til.