– Jeg har funnet mitt interessefelt

Hver morgen klokken 07.05 kommer Tobias smilende inn på pauserommet til Avigo Tre. Han har tatt bussen fra Søm 06.15, men tidlige morgener stopper ikke det gode humøret. – Jeg liker å stå tidlig opp for å rekke jobben min på Avigo, forteller Tobias.

Tobias lærling

Tobias Steinsland (19) er lærling på Avigo Tre og stortrives her. Han kommer rett fra skolebenken hvor han gikk VG1 og VG2 treteknikk, og videre på tømrerlinjen på VG3. – Jeg fikk prøve mye forskjellig på skolen og trivdes godt med det, men de praktiske fagene syntes jeg var de gøyeste. Videregående skole med flere praktiske fag ble et stort løft fra ungdomsskolen, sier Tobias.

Det tok litt tid før Tobias fant sitt område innen trearbeid. På VG3 ble det mye tømring med store og tunge materialer, mye bæring og krevende oppgaver. – Vi la kledning på et hus og innredet et garasjeloft, forteller han. – Jeg fikk prøve meg på mange nye verktøy og variert arbeid inne og ute, uansett vær. Det var ikke helt min greie. På vinteren fikk meg og en kamerat utplassering på en fabrikk. Da ble det til at vi to hang mye sammen bare oss to, og ikke ble en del av arbeidsmiljøet. Det var veldig fint å få prøve seg på de ulike arbeidsoppgavene, men det ble litt ensformig i lengden, sier Tobias.

På våren tok læreren til Tobias kontakt med Avigo Tre for å sjekke muligheten for en utplassering. Her åpnet mulighetene seg for den unge eleven.

 – Vi er så heldige som fikk Tobias først på utplassering, og deretter som lærling her hos oss, forteller Kjetil, opplæringsansvarlig på treavdelingen. – Tobias er positiv, blid, løsningsorientert og oppriktig snill. Vi ser at han trives i faget og at han mestrer arbeidsoppgavene godt. Han er godt likt av kollegaene og har sklidd rett inn i gjengen, forteller Kjetil.

Det var på Avigo Tobias skulle finne sin læreplass, med varierte arbeidsoppgaver og mulighet til å jobbe med oppdrag innen kjøkkenproduksjon, CNC-maskinering og programmering til spiler og utstillingsbukker. Han trives med arbeidsoppgavene og variasjonen, hvor ingen dager er helt like.

– Det er godt å ha en arbeidsplass å møte opp på, jeg liker rutiner, sier Tobias. – Jeg har funnet mitt interessefelt innen trearbeid, og jeg har fått et godt forhold til arbeidslivet og til det å jobbe. For meg betyr det sosiale på jobb veldig mye. Det er mye humor, god takhøyde og gjensidig respekt på treavdelingen på Avigo. Jeg blir i godt humør av å være her og jeg er overbevist om at det å ha gode kollegaer gir meg en bedre arbeidshverdag, avslutter Tobias.