Fra Resepsjonist til student: Hvordan drømmejobben ledet meg til Service- og Administrasjonsfaget

– Det er ikke alle jobber som passer for meg som siter i rullestol og det tok tid å finne min vei, men gjennom Avigo fikk jeg praksis og muligheten til å prøve meg på ulike praksisplasser.

I Grimstad har Ida (21) funnet en ny retning i livet. Året før Ida begynte på folkehøyskole i 2022, flyttet familien fra Ålesund til Grimstad. Nå leier Ida en leilighet alene og jobber på TopCamp, en jobb som passer henne veldig godt. Hun ser frem mot høsten hvor hun skal ta Service -og administrasjonsfaget med tanke på en fremtidig resepsjonsjobb.

Arbeidshverdagen på TopCamp er variert og spennende med flere ulike oppgaver. Hun jobber 2-3 ganger i uka i en 40% stilling, det er en stillingsprosent som fungerer veldig godt for henne og hennes helsesituasjon. Arbeidsdagen starter enten kl. 09:00 og varer til 13:00 eller fra kl 09:00 til 17:00, hvor arbeidsoppgavene inkluderer å sitte i resepsjonen, håndtere innsjekk og utsjekk, besvare e-poster, telefoner og andre henvendelser fra besøkende og campinggjester.

– Det morsomste med denne jobben er når det oppstår utfordringer utenfor resepsjonen, og jeg må bli med ut en tur. De fleste gjestene er veldig hyggelige og hjelpsomme, og er det noen utfordringer med tanke på rullestolen så hjelper gjestene godt til, sier Ida.

Det har gått mye raskere enn hun forventet med å finne jobb som passet Ida og hennes interesser, men også behov. TopCamp har vært en viktig del av denne reisen og har hatt en betydelig positiv innvirkning på hverdagen hennes. – Det er en veldig hyggelig arbeidsplass hvor jeg får møte nye mennesker, og har noe meningsfylt å gå til hver dag, sier hun.

Før Ida fikk et tilbud i Avigo, følte hun seg ofte nedstemt fordi det virket som om det ikke fantes en passende jobb for henne. –  Det er ikke alle jobber som passer for meg som siter i rullestol og det tok tid å finne min vei, men gjennom Avigo fikk jeg praksis og muligheten til å prøve meg på ulike praksisplasser. Det var denne erfaringen som ledet meg til tanken om å bli aktivitør og senere til jobben på biblioteket og nå på campingplassen, sier Ida.

– Det handler om å ikke gi opp. Det er lett å føle seg motløs før man finner en jobb, men hvis man gir opp, kommer man ingen vei. Avigo hjalp meg med å finne min vei, og jeg oppdaget at det finnes flere muligheter der ute enn jeg først trodde. Jeg ser frem til å utvikle meg både personlig og profesjonelt. Jobben på TopCamp har vært en viktig del av denne reisen, og jeg er takknemlig for støtten jeg har fått underveis, sier Ida.