Personlige Historier

Jeg må gjøre noe, jeg må jobbe

Jonas Berntsen (21) begynte på videregående utdanning, men droppet ut etter et halvt år. Nå har han fått seg jobb på Byggmax i Grimstad og stortrives.

Da Jonas begynte på videregående ble livet med ADHD vanskelig. Det var vanskelig å konsentrere seg og tankene fikk kjørt seg. Det endte med at han droppet ut av byggfag det første året på videregående. Planen var å ta et halvt år fri, men halvåret ble til flere år. – Det ble etter hvert litt kjedelig å fylle dagene med ingenting, sitte hjemme å se på TV eller spille, det var stort sett det hverdagene gikk med til. Døgnrytmen var snudd helt på hodet, jeg sov til kl. 15 og la meg kl. 04. Hverdagene måtte fylles med noe mer, sier Jonas.

Som 18-åring kom han inn i NAV og begynte på Jobbsentralen i Grimstad. Her fikk han muligheten til å prøve seg i trucken, noe han virkelig fikk sansen for. Her fikk han også ta truckførerbevis, og ønsket seg videre en jobb i og med trucken. Jonas fikk seg jobb etter dette, men mistrivdes og sluttet etter kort tid. Det var etter dette han kom til Avigo. Motivasjonen var akkurat passe for å gå i gang med en ny runde, men med godt samarbeid med jobbeveileder Nina fant de sammen frem til arbeidsplassen Byggmax. Jonas, Nina og Tom Erik i Byggmax har hatt et tett samarbeid, og klare forventninger til hverandre.

– Jeg jobber med de rette folka, vi har samme humor og har det gøy på jobb. Jeg hadde lyst til å jobbe en plass der jeg fikk kjøre truck. Jeg kunne ikke så mye om materialer i utgangspunktet, men nå kan jeg litt mer og lærer stadig. Hvis man får prøvd seg i en jobb man virkelig liker så får man en push for å gi mer på.

Jonas Gundersen

Han har en drøm om å drive sitt eget firma en dag, men først må han få litt mer erfaring.

– Vi har vært heldige med Jonas, han er flink og gjør en god jobb, sier Tom Erik Sørensen, daglig leder ved Byggmax Grimstad. Byggmax driver aktivt med arbeidsinkludering og rekrutterer ofte ansatte via NAV. Det er viktig å gi folk en sjanse, og gi gode tilbakemeldinger når de lykkes. Vi jobber gjerne for å få folk på arbeidstrening, og forventer tilbake at folk stiller opp på tida og gjør en god innsats når de er på jobb, utover det kan jobben læres, sier Tom Erik Sørensen.

Nina Fidje, jobbveileder i Avigo, forteller om fremgangen Jonas har hatt fra oppstart i Avigo til nå. – Det er gøy å se hvordan han har stått på, på tross av at andre rundt han hadde mistet troen, så står han på og får til det han vil, sier Nina Fidje.