– Vårens vakreste eventyr

Avigo er som én av fem bedrifter valgt ut til å representere arbeids- og inkluderingsbransjen i et nytt NHO-utvalg.

To barnehagebarn Kaja Randelovic og Tuva Aline Steinsland Johannessen

I begynnelsen av mars kom det et rart apparat til barnehagen, det var nemlig en rugemaskin! Barna fikk være med å legge 22 egg inn i maskinen som ble satt i gang med riktig temperatur.

Vi måtte smøre oss med tålmodighet og vente noen dager, før vi kunne lyse gjennom eggene for å se etter tegn på liv. Det var stor forskjell på eggene, noen egg ble kastet, men flesteparten la vi tilbake i rugemaskinen.

I mellomtiden fikk vi lest eventyr, sett filmer, hatt sanger om kyllinger, gjort eksperimenter med egg og laget egne pyntepåskekyllinger. Barna var engasjerte, og dette var virkelig utforskende læring.
Hvorfor blir noen egg spise egg og noen egg blir kyllinger?
Hva skjer med eggene vi ser liv i? 
Hvorfor er det ikke liv i alle?
Det ble naturlig nok mange samtaler rundt liv og død, og hvordan hanen befrukter høna, og hva kylling heter på ulike språk, både barn og voksne lærte noe de ikke visste.

Etter flere ganger med lysing av eggene var vi sikre på at det ville bli noen kyllinger, dagen for klekking nærmet seg, men ingenting skjedde.. Overvåkningskamera ble satt opp, og vi kunne tydelig se at en kylling hadde startet arbeidet med å komme seg ut!!
I tillegg var det tegn på at nok et egg var i ferd med å være klart. Ansatte, barn og foreldre kunne se og høre piping fra små egg med kun et lite hull – spennende! Hva venter oss på jobb mandag??

Mandag morgen møtte vi to nydelige kyllinger, og kunne tydelig se at den tredje kyllingen var på vei ut av egget!
Vi endte opp med 3 nydelige kyllinger før påskeferien som hadde ferie hjemme hos en av de som jobber i barnehagen. Det var stort engasjement fra barna etter ferien, de ville klappe og holde de små kyllingene. Barna og de ansatte fikk sine favoritter, vi var alle overrasket hvor mye de bæsjet og hvor fort dun ble til fjær. Kyllingene har fått et nytt hjem hos en flott familie som kommer til å ta godt vare på dem.

Om en liten stund skal vi nok på besøk for å se hvor store de er blitt – og kanskje har de allerede lagt et egg hvis de ikke er haner som bare galer – Kykkeli- Ky!!!

Spennende prosjekt for små og store, som garantert må gjøres igjen!