Fra jobbsøker til sommerjobb i Dyreparken – en god start på arbeidslivet!

Bureyqa, en 32 år gammel kvinne fra Somalia, har nylig oppnådd en stor milepæl i sin karriere. Etter å ha bodd i Norge i 10 år, har hun fått sin første jobb som renholder i dyreparken. Hun er takknemlig for denne muligheten og ser frem til fortsettelsen.

Før hun fikk jobben i Dyreparken, hadde Bureyqa praksis som renholder på Avigo. Hun setter pris på muligheten hun fikk til å lære mer om renhold. Det norske språket har vært en utfordring, og hun har derfor jobbet sammen med pedagog på Avigo med yrkesrettet norskopplæring. Bureyqa fikk også bistand til den digitale søknadsprosessen til jobben i Dyreparken, samt intervjutrening i forkant av det digitale intervjuet. Både Bureqyua og Avigo er svært glad for at Dyreparken satser på henne, og gir henne mulighet til å utvikle seg.

Bureyqa har alltid hatt et ønske om å få seg jobb i Norge, men veien til arbeidslivet har ikke vært helt uten utfordringer. Hun hadde et sterkt ønske om å jobbe og ble via Nav satt i kontakt med Avigo. – Jeg er så takknemlig for hjelpen jeg har fått fra Nav og Avigo, og er stolt av å endelig ha landet min første jobb.

Nå tar hun bussen til jobb og trives godt med sine positive kolleger og sin dyktige sjef. – Jeg er så fornøyd med oppfølgingen fra min leder i Dyreparken, jeg liker å lære nye ting og vil gjerne fortsette å forbedre meg i jobben, sier hun.

Oppstarten var ikke uten utfordringer, med mange spørsmål og mye nytt å lære, måtte Bureyqa jobbe hardt for å sette seg inn i sin nye rolle. – Det er ikke alt jeg forstår så jeg må spørre kollegaene mine mye. Med god opplæring og støtte fra sine kolleger, spør gjerne en gang for mye enn en gang for lite. Hun trives godt i sin nye jobb og liker å jobbe med renhold og å være en del av et team.

Bureyqa er en stolt mor til tre barn. – For meg er det viktig å være selvstendig og å kunne forsørge seg selv og min familie, sier hun. Hun oppfordrer andre som står utenfor arbeidslivet til å tørre å søke jobb og sier at det er en givende opplevelse. Hun har tidligere vært redd for å prøve å snakke norsk. Nå har hun overvunnet frykten for å prøve. Selv om det gjenstår mye øvelse når det kommer til det norske språket, men hun lærer litt hver dag.

Bureyqas historie er en inspirasjon for alle ønsker å komme inn på arbeidsmarkedet. Med hardt arbeid, støtte og en positiv innstilling, har hun oppnådd sine mål og fått en meningsfull jobb. Hennes reise viser at alt er mulig hvis man er villig til å jobbe for det.