– Jeg kan ikke tenke meg en hverdag uten å ha en jobb å gå til

Etter 20 år utenfor skole og arbeidsliv har Marianne funnet sin arbeidsplass hos Avigo på Birkeland. Fra å være veldig stille og sjenert har hun blitt mer frempå og trygg.

Marianne, ansatt

Marianne ble mor som 18-åring og har i dag tre barn som er 9, 16 og 20 år gamle. I perioden etter videregående ble naturlig nok brukt på å være hjemme med barna. Men med tiden kom savnet etter en jobb å gå til. Det var en kamerat som tipset henne om jobben på Avigo, barna var blitt store og tiden var inne for å gjøre noe mer. – Jeg tok kontakt med NAV som henviste meg til Avigo, kom på et møte, fortale litt om meg selv og ble tilbudt jobb her. Den første arbeidsdagen min tenkte jeg at her passer jeg inn og kommer til å trives. Nå tenker jeg av og til på hva jeg brukte tiden min på hjemme, jeg kan ikke tenke meg en hverdag uten å ha en jobb å gå til.  – Jeg husker godt den første sommerferien min, den var lang og jeg gruet meg for å være borte fra jobb i tre uker, sier Marianne som har jobbet i Avigo i tre år. 

Det er godt å ha rutiner i hverdagen, en jobb å gå til, et klokkeslett å møte opp på, faste tider til lunsj og gode samtaler med hyggelige kollegaer. – Jeg er en del av miljøet her og har de beste kollegaene. Her er alle lette å prate med, det er god takhøyde, vi spøker og tuller mye med hverandre. Tidligere hadde jeg samtaler med psykisk helse jevnlig, men nå trenger jeg ikke denne oppfølgingen lengre. Mye av årsaken til det tror jeg må være det gode arbeidsmiljøet, og at jeg nå kan fylle dagene med arbeid.

– Marianne bidrar veldig godt sosialt og er virkelig med å skape et godt og trygt miljø i avdelingen. Mange har blitt veldig glad i Marianne og savner henne når hun ikke er til stede, sier arbeidsleder Marcus.

Da Marianne begynte i Avigo for tre år siden var hun veldig stille, tilbaketrukket og sjenert. – Det var vanskelig å ta ordet og jeg følte i starten at jeg bare var på besøk. Det tok likevel ikke lang tid før jeg følte meg som en del av gjengen, og ble tryggere på omgivelsene og kollegaene mine. Marcus kan bekrefte det Marianne sier, og poengterer at hun er mye tryggere nå enn da hun begynte hos Avigo. – Hun kom inn som en beskjeden dame som tok lite plass. Hun var usikker, men trivselen kom fort i miljøet og hun ble tryggere på seg selv. I tillegg har hun stor arbeidskapasitet, sier han.

 – Jobben har hjulpet meg til å bli tøffere rett og slett. Jeg tør mer nå enn før, og ikke minst sosialt. Nå kan jeg tulle og spøke med kollegaene mine, det kunne jeg ikke tidligere. Det er stadig nye utfordringer her og jeg prøver å ta de, men noen ting holder jeg tilbake på, sier Marianne.

Det er ingen tvil om at Marianne er en kjemperessurs både sosialt og kapasitetsmessig. Hun er fleksibel og tilpasningsdyktig, det gjør at hun ofte reiser til avdelingen i Lillesand for å bistå der når de har behov for ekstra ressurser. – jeg liker å jobbe med alt her, trives med at jobben er allsidig og gjør gjerne mye forskjellig.